Studenti VŠE úspěšně reprezentovali na Zimní světové univerziádě v ruském Krasnojarsku

22. března
2019

Ve dnech 2. – 12. března 2019 proběhla v ruském Krasnojarsku 29. Zimní světová univerziáda. Pod patronátem FISU (Mezinárodní federace univerzitního sportu) se v 11 zimních sportech účastnilo více než 2500 sportovců z 58 zemí. Mezi 120 reprezentanty České republiky, které na univerziádu vyslala Česká asociace univerzitního sportu, byli i dva zástupci Vysoké školy ekonomické v Praze. Soutěží v biatlonu se účastnila studentka Fakulty informatiky a statistiky Eliška Svobodová, ve snowboardovém slopestylu naši školu reprezentoval Martin Mikyska z Fakulty financí a účetnictví.
Biatlonové soutěže probíhaly v moderním areálu Biatlonové akademie. V případě ženských kategorií se jednalo o vytrvalostní závod (15 km), sprint (7,5 km), stíhací závod (10 km) a závod s hromadným startem (12,5 km). Pražská rodačka, žijící a trénující v Jablonci nad Nisou, Eliška Svobodová si počínala velmi úspěšně, když v jednotlivých závodech postupně obsadila 16. (vytrvalostní závod), 8.(sprint), 8. (stíhací závod) a 6. místo (závod s hromadným startem), což bylo nejlepší umístění z českých závodnic vůbec.
Také Martin Mikyska reprezentoval naši školu více než dobře, když v závodě snowboardistů v areálu Sopka obsadil po 7. místě v kvalifikaci vynikající 5. místo ve finálovém závodě.

Foto: Jakub Pláteník

Studenti VŠE úspěšně reprezentovali na Zimní světové univerziádě v ruském Krasnojarsku