Basketbalistky VŠE vítězkami Univerzitní ligy

3. května
2024

Basketbalistky VŠE vítězkami Univerzitní basketbalové ligy (UBL) ročníku 2023-24

Vynikajícího úspěchu dosáhl univerzitní basketbalový tým žen VŠE Praha. Ve III. ročníku celorepublikové UBL zvítězil v závěrečném turnaji Final Four v Ostravě a stal se Akademickým mistrem ČR pro sezonu 2023-24.

Cesta našeho týmu vedla přes 1.místo v Pražské divizi (za sebou jsme nechali týmy ČVUT a UK), ve čtvrtfinále play-off jsme zdolali tým ZČU Plzeň a v již zmiňovaném Final Four nejprve v semifinále UP Olomouc a ve finále nabitém hráčkami nejvyšší Ženské basketbalové ligy po krásném a těžkém boji domácí tým Ostravské univerzity po výsledku 70:66 před zraky plné haly včetně akademických funkcionářů OSU a zástupců města.

Náš tým VŠE Praha zůstal po celou sezónu neporažen, což je při velké konkurenci univerzit celé ČR a dlouhodobém formátu soutěže unikátní výkon (UBL se letos v kategorii mužů a žen zúčastnilo 30 univerzit celé ČR)!

V týmu VŠE se za celou sezónu prostřídalo na 20 hráček, studentek VŠE, všem patří velký dík za skvělou reprezentaci školy na sportovním poli, speciální poděkování však patří kapitánce a přirozené „šéfce“ týmu, Bc. Elišce Hálové.

Za vzornou reprezentaci VŠE poděkoval týmu při společném obědě rektor VŠE, doc. Ing. Petr Dvořák, Ph.D.

Děkuji děvčatům za perfektní sportovní i společenské zážitky v této sezóně a již teď se těším na sezónu další, kdy na nás čeká výzva v podobě obhajoby titulu, možná i v domácím prostředí (VŠE je vážným kandidátem na pořádání závěrečného turnaje Final Four pro sezónu 2024-25)

Mgr. Ing. Radek Fiala, trenér týmu, odb. as. CTVS VŠE Praha

Basketbalistky VŠE vítězkami Univerzitní ligy