Atletické úspěchy VŠE na ČAH v Olomouci

3. září
2023

První zářijový týden se v Olomouci konal 21. ročník Českých akademických her. Velice se zde dařilo reprezentantům naší školy z řad atletů. Při slunném úterním soutěžním dnu se na atletickém stadiónu nedaleko komplexu Palackého univerzity podařilo na medailové pozice dotáhnout hned pěti studentům VŠE.

O první medailový úspěch se postarala hned zkraje časového pořadu Pavla Molíková ve velice vyrovnané soutěži skoku dalekého. Pavle se povedlo doskočit do vzdálenosti 5,76 m, což jí vyneslo na třetí příčku. Další medailový úspěch se povedl Kláře Bažoutové, a to pro změnu ve skoku vysokém. Výkon v hodnotě 171 cm byl hodnocen opět bronzem. Posledním bronzovým medailistou byl Tomáš Tláskal, který jako jediný musel absolvovat dvoukolovou soutěž, jelikož běh na 100 m, ve kterém nás Tomáš reprezentoval, začínal kvalifikačními rozběhy, a až poté následovalo finále. Tomášovi se povedlo do finále probojovat časem pomocí takzvaného „malého q“. Ve finále Tomáš zvládl stovku za 10,95 s.

O stupínek výše vystoupal Adam Rybák ve skoku vysokém. Nutno dodat, že tato soutěž byla velice napínavá, jelikož výšku 208 cm překonali hned dva atleti, a tak se muselo o držiteli akademického mistrovského titulu rozhodnout na základě nezdařených pokusů na předchozí výšce. Tento zápis měl ale lepší Adamův soupeř Jiří Adamec, a tak Adamovi jen těsně unikla zlatá medaile.

Na vůbec nejhodnotnější medailovou pozici a pro titul akademického mistra republiky si v běhu na 400 m překážek doběhnul Adam Smolka, který nás mimo jiné také v srpnu reprezentoval na Světových univerzitní hrách v Číně. Zlatou medaili v Olomouci bral za čas 52,78 s. Ve stejné disciplíně závodila také Lenka Novotná, která byla doslova jen krůček od medaile, kdy jí medailová pozice unikla o pouhou jednu setinu sekundy.

Všem studentům gratulujeme ke skvělým výsledkům a těšíme se na jejich další úspěchy!

Atletické úspěchy VŠE na ČAH v Olomouci