Úspěšná sezóna fotbalové reprezentace VŠE

Od začátku semestru fotbalová reprezentace VŠE sehrála postupně čtyři zápasy v rámci skupinové fáze Univerzitní fotbalové ligy (UFol). Nejprve přišla vysoká výhra 11:1 nad VŠCHT, poté zasloužená porážka od týmu UK 2:4 na jejich hřišti. Třetí zápas jsme těsně podlehli 1:2 nováčkovi soutěže TUL a v posledním utkání jsme zvítězili 3:1 nad ambiciózním ČVUT, čímž jsme se dostali na třetí místo v základní skupině, a postoupili jsme do vyřazovací části soutěže.

V dubnu se fotbalová reprezentace VŠE představila na domácím turnaji o Pohár Rektora VŠE na Jarově. V rámci rektorského dne na VŠE obsadila reprezentace VŠE v konkurenci sedmnácti týmů celkově druhé místo.

V květnu nejprve někteří členové týmu podpořili dobrou věc, když se pod hlavičkou fotbalové reprezentace zúčastnili charitativního běhu Wings for Life, který se koná pod záštitou společnosti Red Bull a výtěžek ze startovného jde na výzkum poranění míchy. A na konci května sehrála fotbalová reprezentace kvalifikaci o České Akademické hry (ČAH). V Ústí nad Labem nejprve porazila 1:0 domácí ÚJEP a následně se znovu postavila ČVUT. Po vítězství 2:0 se kvalifikovala na zářijové hry do Olomouce.

Jarní semestr tedy hodnotím jako velmi úspěšný, protože jsme dokázali splnit sportovní cíle, které jsme si stanovili (postup ze skupiny UFol a postup na ČAH) a dále, že se podařilo začlenit do týmu mladší hráče z nižších ročníků, kteří postupně budou nahrazovat odcházející úspěšnou generaci.

 

Mgr. Jiří Kotáb, Ph.D.

Trenér fotbalové reprezentace VŠE

Úspěšná sezóna fotbalové reprezentace VŠE
  • Autor: Jiří Kotáb
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: