Neporazitelnost florbalové reprezentace VŠE v sezóně 2022/2023

Florbalový tým VŠE zahájil sezónu v březnu 2022. Druhé místo z loňského roku nás zklamalo, a proto jsme do letošního ročníku nastupovali s jasným cílem – vyhrát ligu! Do týmu se přidalo i pár nováčků, a proto jsme byli velice zvědaví, jak si náš tým povede. Na prvním turnaji nás čekal silný tým z Plzně. Svoji kvalitu ukázali již v 1.třetině, ve které se dostali do vedení 5:0. Museli jsme se srovnat v hlavách, abychom se mohli ztotožnit s naším hlavním cílem vyhrát celou soutěž. Do druhé třetiny jsme nastoupili mnohem lépe připraveni. Postupně jsme přebírali otěže zápasu, a nakonec jsme přehoupli vedení v náš prospěch s finálním skóre 7:5 pro tým VŠE. Další soupeř byl pro nás ohromnou výzvou. Tým ČZU nás vloni připravil o titul. Nyní jsme chtěli dokázat, že nejsou neporazitelní. Utkání mělo vysoké tempo. Velké šance na obou stranách vyvrcholily v naše skvělé vítezství 9:3. Tento skalp loňského vítěze ligy nás nabudil do dalších zápasů. V dalších zápasech jsme již neměli se soupeři větší problémy, a postupně jsme porazili týmy JU, ČVUT, VŠTE a UK LFP. S celkovým skóre 50:24 jsme skončili na 1. místě tabulky a vyhráli letní část soutěže.

Do zimní části postoupili pouze nejlepší týmy z Čech. První turnaj se odehrál již v říjnu v Praze. Nejdříve jsme si poradili s Jihočeskou univerzitou (JU). Druhý zápas jsme čelili rivalovi z UK. Šest hráčů se muselo vrátit do školy na své povinné předměty. Pouze 9 statečných se postavilo těžkému soupeři z univerzity Karlovy. Překvapivě jsme se ujali vedení a po 2 třetinách svítilo skóre 6:0 pro tým VŠE. Věděli jsme, že zápas není zdaleka u konce. I přesto, že na soupeřově střídačce bylo téměř dvakrát více hráčů než u nás, dokázali jsme zvítězit 7:3. Další zápasy se konaly opět v Praze. Tentokrát se proti nám postavil tým z Pardubic a Ústí. Univerzita Pardubice (UPCE) je tým složený z velmi šikovných hráčů. Na Českých akademických hrách jsme tento tým zdolali v semifinálovém zápase až v nájezdovém rozstřelu. Zápas byl opět vyhrocený, ale tentokrát jsme drželi dvougólový náskok téměř celý zápas, a nakonec jsme se mohli radovat z vítezství 8:6. O aktuální 1.místo ve skupině jsme sehráli s Univerzitou J.E. Purkyně z Ústí (UJEP). Zápas začal ve vysokém tempu a po 1.třetině vedl UJEP 4:1. Tento náskok naštěstí ve druhé třetině tým VŠE rychle smazal a zanedlouho se dostali do vedení 5:4. Bouřlivý zápas nakonec dopadl lépe pro pražský celek. UJEP odvolal na poslední 3 minuty gólmana a zahráli si tzv. powerplay. VŠE soupeře k ničemu nepustila a završila svůj další triumf gólem do prázdné brány na konečných 9:5. Poslední turnaj se konal v Plzni. Navíc byl předposlední týden semestru a ve škole v tomto termínu probíhala řada zkoušení a testů. Většina studentů se nemohla posledních zápasů zúčastnit. I přesto, že bylo osloveno několik desítek hráčů, do Plzně jsme se vydali pouze v sestavě 7 hráčů a 2 gólmani. Dlouho jsme přemýšleli, zda by nebylo lepší tento turnaj uspořádat dříve, jelikož poslední dva týdny ve škole bývají zkrátka náročné.

Západočeská univerzita (ZČU) se rozhodla pro daný termín a museli jsme zápasy odehrát. Druhá výtka byla ohledně toho, že dva pražské týmy, konkrétně ČVUT a VŠE, musí odehrát vzájemný zápas ve všední den v Plzni. Nejdříve jsme nastoupili proti dalšímu pražskému sokovi z Dejvic (ČVUT). Jelikož byl na obou stranách malý počet hráčů, zápas neměl extra velké tempo. Zvítězili jsme 7:2. Poslední zápas sezóny nás čekal proti týmu z Plzně, která měla na střídačce 3 kompletní lajny. Jeden z našich brankářů se ,,obětoval‘‘ a šel hrát do pole. Z prvního zápasu jsme již byli dost vyčerpaní a před námi byl ještě jeden celý zápas. My chtěli dokázat, že i v malém počtu jsme schopní odehrát kvalitní zápas. Plzeň nás hned po úvodní buly začala urputně napadat. 11 výher v řadě a nyní nás čekala těžká zkouška. Zvládneme v takto malém počtu hráčů obrat o body zkušené hráče z Plzně? Bojovali jsme o každý míček na hřišti, nevypustili jediný souboj a padali do všech střel soupeře, které vystřelili na naši branku. Skóre se přelívalo z jedné strany na druhou. Poslední třetina byl nejnáročnější, jelikož všem už docházeli síly. Soupeře jsme však pouštěli do minimum šancí. Balónek jsme drželi z velké části zápasu na svých hokejkách. Když rozhodčí odpískal kone zápasu a na tabuli svítilo skóre 7:5 pro tým VŠE, nemohli jsme tomu uvěřit. Vyhráli jsme podzimní část univerzitní ligy, a to bez jediné ztráty bodu!

 

Na jaře 2023 se uvidíme na finálovém turnaji, ve kterém narazíme na nejlepší týmy z Moravy.

Zde se bude hrát o postup na akademické mistrovství světa.

DRŽTE NÁM PALCE!

Neporazitelnost florbalové reprezentace VŠE v sezóně 2022/2023
  • Autor: Florbalová reprezentace VŠE
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: