Studentka VŠE akademickou mistryní ČR v biatlonu

12. března
2022

Ve druhém březnovém víkendu vyvrcholila domácí biatlonová sezóna Mistrovstvím České republiky v Novém Městě na Moravě. Jeho součástí bylo také Akademické mistrovství ČR, na jehož startu se sešli biatlonisté studující na vysokých školách. I přes poměrně pozdní termín byly díky nočním mrazům tratě ve Vysočina aréně ve velmi dobrém stavu, a umožnily taky kvalitní běžecké výkony. Trochu složitější to bylo se střelbou, protože během tří dnů konání šampionátu neustal silný nárazový vítr.

Naši vysokou školu na mistrovství reprezentovala Eliška Svobodová z Fakulty informatiky a statistiky. A reprezentovala ji velmi úspěšně. Společně s M. Balatkou zvítězila v pátečním závodě dvoučlenných smíšených štafet. V sobotu k tomu přidala stříbrnou medaili ve sprintu, která zároveň znamenala i zisk titulu akademické mistryně republiky pro rok 2022. Stejné výsledky zopakovala také v nedělním závodě s hromadným startem. Společně se dvěma tituly z odloženého AMČR za rok 2021, které se kvůli pandemické situaci konalo až v prosinci, tak získala během 3 měsíců celkem 4 akademické mistrovské tituly.

Eliška se úspěšně účastnila i poslední biatlonové akce této zimní sezóny – mistrovství republiky v supersprintu, které se uskutečnilo za téměř letních podmínek 23. března v Jablonci nad Nisou. Za účasti kompletní české biatlonové elity Eliška postoupila z kvalifikace jako osmá do finále, ve kterém nakonec obsadila 10. místo.

Foto: Petr Zbranek/AZ fotky

Studentka VŠE akademickou mistryní ČR v biatlonu
  • Autor: Tomáš Pachl
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: