Floorbalisti VŠE vícemistry Univerzitní ligy

16. prosince
2021

Florbalové univerzitní ligy se v loňském roce zúčastnilo 17 vysokých škol z Čech a Moravy. Tým VŠE se poprvé postavil proti soupeři univerzitě Pardubice (UPCE). Po prvních 2 třetinách jsme se ujali vedení 6:0. V poslední třetině jsme zápas zbytečně zdramatizovali chybami v obraně. Pardubice vstřelili 3 rychlé góly a upravili skóre na konečných 6:3. VŠE tedy brala za vítězství první 3 body do tabulky. Druhý zápas jsme podlehli Západočeské univerzitě (ZČU) 4:7. V dalších zápasech jsme si spravili chuť z hořké prohry proti ZČU a univerzitu Jana Evangelisty Purkyně z Ústí nad Labem jsme přestříleli 12:3. Univerzitu Karlovu v Hradci Králové (UK HK) jsme byli gólově prosadili a zápas celkově skončil 15:1 ve prospěch VŠE. Poslední zápas ve skupině jsme museli ,,urvat‘‘ alespoň bod za remízu s Českou zemědělskou univerzitou v Praze (ČZU), abychom postoupili do dalšího kola. Zápas s ČZU byl plný emocí a skončil nerozhodně 4:4. Tento bod nás posunul do baráže univerzitní ligy. Tým VŠE se utkal s dvěma pražskými univerzitami (ČVUT a VŠCHT).

Pro postup do finálového bylo potřeba vyhrát oba zápasy. To se také podařilo a hned druhý den jsme hráli 1/4finále proti Ostravské univerzitě (VŠB TU). V tomto zápase jsme stáli na hraně vyřazení z turnaje. Těsně před koncem zápasu jsme prohrávali o jeden gól. Minutu před závěrečným hvizdem vyrovnal Dominik Pinček. Tento gól nás natolik nabudil, že jsme stihli otočit a slavnostně jsme postoupili do semifinále, kde jsme měli porovnat síly s další pražskou univerzitou (UK). Zápas nezačal vůbec zvesela a hned na úvod jsme prohrávali 0:2. Po 2.třetinách jsme stále ztráceli gól na UK. Navíc nám odešel velký počet hráčů, jelikož museli odjet do školy. Zápas jsme dohrávali v 9 lidech a situace pro nás se zdála být kritická. V poslední třetině jsme šlápli na plyn a začali se dít věci. Zápas jsme v 3.třetině nejen vyrovnali, ale přidali jsme ještě 6 gólů a výhra nad UK 9:4 znamenala postup do finále. V zápase o univerzitního mistra ČR jsme bohužel podlehli ČZU, která se také probojovala až do finále. Nakonec bereme druhé místo a jsme hrdí, že můžeme reprezentovat Vysokou školu ekonomickou v tomto sportu.

Ukázali jsme všem univerzitám sílu se nikdy nevzdat a bojovat až do poslední vteřiny zápasu. Několikrát jsme stáli okraji vyřazení, ale vždy jsme se dokázali vzchopit a bojovat dál.

Floorbalisti VŠE vícemistry Univerzitní ligy
  • Autor: Floorbalisti VŠE
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: