Studenti školy získali tituly Akademických mistrů ČR ve squashi

14. června
2019

V pátek 14. 6. 2019 se studenti VŠE zúčastnili Akademického mistrovství ČR ve squashi. A účast to byla velmi úspěšná, kdy naši hráči si odnesli dvě prvenství. V soutěži smíšených družstev náš tým nenašel přemožitele a vybojoval pro VŠE historicky první titul akademických mistrů ČR smíšených družstev ve squashi.

Členka smíšeného týmu Tereza Elznicová potvrdila roli favoritky v kategorii žen a druhý rok po sobě svojí kategorii ovládla. Tereza v celém turnaji neztratila ani set a tím si zajistila zlato a získala titul akademické mistryně ČR pro rok 2019.

Největší zásluhu na týmovém úspěchu měli již zmíněná Tereza Elznicová a Tomáš Novák, kteří vyhráli všechna svá utkání. Po jednom bodu pak přidali ještě Michal Jirka a Jakub Strauss. V rozhodujícím finálovém zápase jsme porazili ČVUT, za které nastoupili i současný český reprezentant David Zeman a bývalý juniorský reprezentant Jakub Vaněk. Michal sice nejprve na Davida nestačil, vzápětí ale Tereza nedala šanci své soupeřce. Za stavu 1:1 nastupoval k rozhodujícímu zápasu Tomáš a skvělým výkonem udolal zkušeného Vaňka 3:1 a mohli jsme se radovat z titulu.

Celkově hodnotím naše výkony velmi kladně a těšíme se na další ročníky!

Za tým VŠE

Michal Jirka

Studenti školy získali tituly Akademických mistrů ČR  ve squashi