Reprezentanti VŠE na akademickém mistrovství ČR v Gladiator race

31. března
2019

Dne 31. března 2019 proběhlo historicky první Akademické mistrovství ČR v překážkovém běhu Gladiator race. Závodu se zúčastnilo 100 sportovců z univerzit  a vysokých škol z celé ČR. Závod se konal v Hradci Králové a zázemí poskytla Univerzita Hradec Králové.

Vysokou školu ekonomickou v Praze reprezentovalo celkem 7 závodníků – Václav Kinský, Jan Kočí, Martin Scholze, Jan Novotný, Tomáš Martinec, Štěpán Houdek a Kateřina Kinská. Nejlepšího umístění ve své kategorii dosáhla naše zástupkyně něžného pohlaví, Kateřina Kinská, jež se umístila na 9. místě. Z mužů se většina vešla do první poloviny, kde nejlépe se umístil Václav Kinský, na 20. místě.

Závod se běžel na trase dlouhé lehce přes pět kilometrů. Závodníky čekalo dvacet jedna překážek, které otestovaly jejich fyzickou připravenost. Tyto překážky prověřily jejich sílu, balanc i mrštnost, a pokud se jim překážku nepodařilo překonat, následoval hendikep. Hendikepy byly různé, sportovci museli absolvovat například běh navíc, běh se závažím, chodit po čtyřech jako “raci” nebo angličáky.

 

Autoři: Štěpán Houdek (FIS), Tomáš Martinec (FFÚ)

 

Reprezentanti VŠE na akademickém mistrovství ČR v Gladiator race