Studenti školy reprezentovali na Akademickém mistrovství ČR ve squashi

1. června
2018

I přesto, že letošní Akademické mistrovství ČR jednotlivců se uskuteční v Brně, zhostilo se Squashcentrum Strahov pořádání již 3. Akademického mistrovství ČR soutěže družstev ve Squashi. VŠE se potřetí v řadě zapojila do této soutěže a opět poměrně úspěšně. Po stříbrném úspěchu z roku 2016 a krásném 4. místě z roku 2017, poskládala VŠE hned 3 poměrně vyrovnané týmy, které měly jasné ambice navázat na předešlá umístění.

Za tým VŠE 1 nastoupili Michal Jirka, Štěpán Václavek a Tereza Elznicová, jež byla semifinalistkou letošního MČR. Zástupci týmu VŠE 2 byli Martin Sochůrek, Jakub Vaněk a Jana Václavková. Tým VŠE 3 tvořilo Pardubické trio Tomáš Novák, Jakub Strauss a Anna Schreiberová. Důležité zmínit, že Anička zde hrála squash poprvé v životě a ihned dokázala zužitkovat zkušenosti z jiných raketových sportů a získat svoji první výhru.

I další pražské Univerzity (ČVUT, UK) vyslaly své 2 zástupce, a tak se posledního květnového dne sešlo 7 týmů na 6 strahovských kurtech. Hrálo se systémem každý s každým, takže vznikla poměrně velká tabulka.

Největšími favority tak byly týmy VŠE 1 a tým ČVUT, který letos obhajoval loňské zlato. A jejich vzájemný souboj se těšil největší pozornosti diváků. Po skvělém výkonu Terezy, však Štěpán podlehl Martinu Vostatkovi a rozhodnout tak musel zápas Michala s Danem Teuchnerem. Vyrovnaná třísetová bitva bohužel skončila 9/11, 11/9, 9/11 ve prospěch Dana a tým ČVUT již v dalších zápasech nezaváhal a 1. místo obhájil. VŠE 1 také neprohrála jiný zápas a obsadila stříbrnou pozici. Na třetí pozici skončila VŠE 2 a hned v závěsu za ní VŠE 3.

Za reprezentaci VŠE Jakub Strauss – NF

Studenti školy reprezentovali na Akademickém mistrovství ČR ve squashi
  • Autor: Jakub Strauss
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: