Tým veslařů z VŠE na závodě univerzitních osmiveslic

7. června
2016

V pátek 3. 6. 2016 v rámci 103. Primátorek se konal již šestý ročník závodu univerzitních osmiveslic. Stejně jako minulý rok, i letos měla VŠE v závodě své reprezentanty a posádka, která byla složená ze studentů napříč fakultami i ročníky, si vedla velmi dobře.

Startovní listina, na které byl tento rok přihlášen rekordní počet čtrnácti lodí, slibovala zajímavou podívanou. Přijelo hned šest posádek ze zahraničí. Čtyři německé a dvě až ze zámoří – Susquehanna University v Pensilvánii a ženská posádka z Los Angeles.

Posádka naší školy jela ve složení Žaneta Nebáznivá – kormidelnice (NF), Jakub Inger (FIS), Ondřej Švec (FMV), Jan Hintnaus (absolvent), Jiří Čáp (FIS), Ondřej Král (FIS), Vojtěch Polák (FPH), Martin Macháček (FIS), Daniel Chalupa (absolvent)

V naší osmiveslici seděl Jakub Inger (FIS) reprezentující Českou republiku na dvojskifu lehkých vah do 23 let.

Ačkoliv jako posádka jsme se neměli šanci potkávat na trénincích, začali jsme závody velmi dobře, když jsme vyhráli rozjížďku stylem start-cíl a postoupili tak do velkého finále A.

Ve finále, které se jelo za hodinu, jsme již bohužel nestačili na posádky favoritů z ČVUT, ČZU a UK a skončili tak na nepopulárním, leč stále hezkém, 4. místě. Ve finiši jsme ještě fanouškům připravili menší vzrušení, když jsme těsně unikli karambolu s neukázněným motorovým člunem, a pak projeli cílovou čarou v čase 2 minuty a 54 vteřin.

Velké díky patří všem, kteří nás podporovali! Zejména fanouškům, klubu VK Smíchov za poskytnutí lodě a Vysoké škole ekonomické za záštitu a pomoc se zajištěním dresů.

Budeme se těšit zase za rok!

Za posádku VŠE, Vojtěch Polák (FPH)

Tým veslařů z VŠE na závodě univerzitních osmiveslic