Fotbalová reprezentace školy na turnaji v Eindhovenu

13. května
2016

Dne 13.5. jsme již tradičně vyrazili na 36. ročník turnaje profesora Van Linta Pusphaira v Eidhovenu. Cesta tam proběhla bez větších komplikací a my už  se těšili na první sobotní zápas. Turnaj se hrál 2×12 minut systémem 2 skupiny po 6, z které první 2 postupovali do finálové skupiny. Počet hráčů na každé straně byl 6+1.

V sobotu ráno jsme lehce posnídali, řekli si, co chceme hrát a šli jsme na věc. První dva zápasy jsme se spíše sehrávali, ale poté už nebylo pochyb, že skupinu vyhrajeme. V sobotní skupině jsme tedy skončili první s výborným skóre 29:4 a zajistili si tak místo v nedělní finálové skupině.

V prvním nedělním zápase jsme narazili na výběr domácích hráčů, kteří jsou v Eindhovenu na erasmu a převážně to byli Španělé. Stejného soupeře jsme porazili ve skupině poměrem 3:1. V této skupině to byl, ale jiný zápas. Soupeř se zavřel na vlastní polovině a snad z jediné střely dokázal vsítit gól, my už poté jen vyrovnali a tak první zápas skončil remízou 1:1. Ve druhém zápase jsme se střetli s týmem Olsztyn-Mazury, my si po tomto zápase oddychli, protože jsme vyhráli 2:0. A následoval třetí rozhodující zápas, ve kterém kdybychom vyhráli, slavíme vítězství, v případě remízy druhé místo a v případě prohry třetí místo. Řekli jsme si, že nebudeme hrát na remízu a chceme celý turnaj vyhrát. Naším soupeřem byla fakulta managementu z Jindřichova Hradce. Soupeř věděl, že v případě remízy bude vítězem a proto celý zápas „betonoval“, my jsme měli problém se prokousat jejich obranou, když už jsme se prokombinovali, tak jsme trestuhodně svoje šance neproměnili. A jak se říká, nedáš, dostaneš ke konci zápasu, kdy už jsme hráli jen na jednoho obránce, soupeř udeřil z brejku a vyhrál tak nad námi 1:0 a tím pádem i celý turnaj. My tedy brali 3. místo. Lepší umístění nás stálo neproměňování šancí a hlavně úvodní remíza ve skupině. I tak je to ale skvělý výsledek.

Závěrem bych chtěl poděkovat za veškerou podporu, která se fotbalovému výběru dostala od CTVS i od paní rektorky, bez nichž by se fotbalový výběr nemohl turnaje zúčastnit.

Tomáš Wolf, FPH

Fotbalová reprezentace školy na turnaji v Eindhovenu
  • Autor: Tomáš Wolf
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: