Akademická reprezentace na Českých akademických hrách 2013

25. června
2013

25. 6. 2013 – V Praze právě skončily České akademické hry, kterých se zúčastnili také studenti Vysoké školy ekonomické. Na tyto hry se týmy kolektivních sportů kvalifikovali v průběhu akademického roku na nominačních turnajích a soutěžích. Naši studenti na této vrcholné akademické sportovní události získávají v posledních letech celou řadu vynikajících výsledků, což řadí Vysokou školu ekonomickou v Praze mezi pět nejúspěšnějších univerzit ČR.

Za úspěchy studentů tím stojí dobré podmínky pro přípravu především v kolektivních sportech v areálu CTVS na Třebešíně, který nám slouží již třetím rokem. Basketbal, házená, volejbal, florbal tam mají dobré zázemí na to, aby se studenti jak během výuky, tak i v přípravě na akademické soutěže mohli věnovat sportovním aktivitám, ve kterých školu reprezentují. Kromě přípravy na reprezentaci školy zde po celý rok běží „Volejbalová liga VŠE“, probíhají zde turnaje pražských VŠ ve florbale, házené a dalších.

Sportovní aktivity a zejména kolektivní sporty jsou velmi důležité, učí týmové spolupráci, studenti si zde vytvářejí vztah k Alma Mater který nekončí absolutoriem, ale dlouhodobě přetrvává.

A jak byli naši studenti úspěšní na letošních Českých akademických hrách? VŠE se umístila na 4. místě ze 40 VŠ, které se Českých akademických her zúčastnili.

Nejlepších výsledků dosáhli basketbalisté a házenkáři, kteří se shodně umístili v obou kategoriích na 2. místě, tradičně vynikající výsledky dosáhli i plavci, kteří zvítězili v prestižních štafetách a pro školu vybojovali také 2. místo. Blahopřejeme i dalším výborným výkonům v individuálních sportech – ve sportovní gymnastice naši muži zvítězili a ženy získali bronzové medaile.

Gratulujeme.

Miloš Pádivý
CTVS – VŠE

 

Výsledky Českých akademických her 2013

Akademická reprezentace na Českých akademických hrách 2013