Sportovní úspěchy studentů VŠE na Českých akademických hrách 2012 v Brně

28. června
2012

28. 6. 2012 –  Od 9. do 16. května proběhl v Brně již 11. Ročník Českých akademických her. Vysoká škola ekonomická v Praze se v letošním ročníku umístila z 26 českých vysokých škol na konečném 6. místě. Nejlepších výsledků dosáhli házenkáři, kteří poprvé v historii získali titul Akademického mistra ČR. Absolutními vítězi plaveckých soutěží se stali plavci VŠE. Úspěšné byly i basketbalistky, které získaly 2. místo. Dalších vynikajících výsledků dosáhli studenti v individuálních soutěžích.

Studenti VŠE jsou tradičním účastníkem her. K účasti na Českých akademických hrách je třeba postoupit sítem kvalifikačních soutěží a turnajů. Do Brna se kvalifikovalo celkem 151 studentů Vysoké školy ekonomické v Praze. V letošním ročníku VŠE na Hrách v kolektivních sportech reprezentovaly týmy basketbalistů, házenkářů, frisbee, florbalistů, volejbalistů a také fotbalisté. V individuálních sportech školu zastupovali studenti v atletice, plavání, aerobiku, orientačním běhu, stolním tenise, sportovní gymnastice, badmintonu, lukostřelbě a dalších sportech.

Studenti VŠE získali celkem 21 zlatých, 21 stříbrných a 3 bronzové medaile.

Nejúspěšnějším sportovcem VŠE se stal plavec Daniel Štanc, který v individuálních závodech a jako člen štafet získal celkem 10 medailových umístění.

Gratulujeme.

Mgr. M. Pádivý

http://ceskeakademickehry.cz/2012/

Sportovní úspěchy studentů VŠE na Českých akademických hrách 2012 v Brně