Volejbalisté naší školy se zúčastnili mezinárodního turnaje univerzit v německém Koblenz – Euromasters 2010

18. listopadu
2010

18.11.2010 – Od 4. 11. do 7. 11. 2010, stejně jako v předchozích letech, se konal Euromasters 2010, mezinárodní turnaj univerzit v německém Koblenz, pod záštitou WHU – Otto Beisheim School of Management  Vallendar. Sportovních soutěží se zúčastnilo 1 200 studentů univerzit celé Evropy. Soutěžilo se ve fotbale, basketbale, veslování, orientačním běhu, nově i v jízdě na umělém býkovi a hlavně ve volejbale.

Účast volejbalistů VŠE je již tradiční a volejbalový tým odjížděl na letošní ročník s velkými plány. Jeli jsme obhájit loňské vítězství.

Volejbalového turnaje se zúčastnilo celkem 16 družstev z Německa, Itálie, Francie, Španělska, Belgie, Nizozemí. První den turnaje, kdy se hrály základní skupiny, se nejmenšímu týmu celého turnaje dařilo. Všemi zápasy jsme prošli bez jediného zaváhání. Ovšem druhý den už začalo jít trochu do tuhého. Ze čtvrtfinále jsme zvládli postoupit s přehledem, ovšem semifinále pro nás bylo zlomové. Narazili jsme na tým z Belgie, který následně celý turnaj vyhrál. Bohužel jsme s nimi prohráli. Nebylo to tím, že byl herně lepší než my, pouze dělal méně chyb. Nastoupili jsme tedy do hry o třetí a čtvrté místo. Hru o umístění jsme si užili, hezky jsme si zahráli a domů jsme nakonec přeci jen jeli s pohárem.

Celkovou atmosféru parádního turnaje podpořili i večerní společenské akce. Studenti WHU celý turnaj zorganizovali opravdu perfektně. Vše bylo skvěle zvládnuté a zorganizované a organizátoři i studenti si akci skutečně velmi užili. I když jsme byli nejmenší tým na celé akci, našli jsme mezi ostatními univerzitami své fanoušky, kteří nás podpořili. Každý rok je tahle akce opravdu lepší a lepší. A já doufám, že naše týmy se budou rozrůstat, ať získáme poháry i v jiných disciplínách. Tato akce vážně stojí za to.

Bc. Barbora Kašpárková

Národohospodářská fakulta

http://www.youtube.com/watch?v=IZKeyXjPUyM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vQcqLaXIiVM&NR=1

Volejbalisté naší školy se zúčastnili mezinárodního turnaje univerzit v německém Koblenz – Euromasters 2010