Galavečer sportu VŠE 2024

Ve středu 20. března 2024 pořádalo Eventové centrum VŠE ve spolupráci s Centrem tělesné výchovy a sportu VŠE Galavečer sportu VŠE. Na akci bylo pozváno mnoho významných osobností, které svými činy přispívají k úspěšnému rozvoji sportu nejen na Vysoké škole ekonomické v Praze. 

Jedním z důležitých okamžiků celého galavečera bylo oficiální uvedení tenisty Jana Kodeše do Sportovní síně slávy VŠE. Mimo jiné mu bylo předáno i ocenění za sportovní úspěchy získané během jeho tenisové kariéry.  

Úvodní slovo tradičně patřilo Petru Dvořákovi, rektorovi Vysoké školy ekonomické v Praze. K slavnostnímu zahájení Galavečeru sportu VŠE přispěl také ředitel CTVS Tomáš Pachl. 

Během tohoto večera se nám představili sportovci úspěšně reprezentující VŠE na české i mezinárodní scéně. Gabriela Satková, vodní slalomářka, přiblížila reálný život vrcholového sportovce, který se zvládá věnovat studiu a sportu současně. Znovu jsme si také připomněli vítěze soutěže Sportovec VŠE za rok 2023.  

Univerzitní sport reprezentoval na galavečeru Tomáš Hlaváč, jeden ze zakladatelů Univerzitní ligy ledního hokeje. Za zmínku také stojí, že samotná univerzitní liga vznikla díky podpoře Vysoké školy ekonomické v Praze a díky jednáním, která na VŠE v jejích naprostých začátcích probíhala. 

Poslední část patřila prezentaci Sportu pro všechny, za nímž stojí CTVS VŠE a jež byl prezentován Danielem Kašparem. Prostřednictvím Sportu pro všechny umožňuje VŠE nejen studentům, ale i zaměstnancům a jejich rodinám věnovat se různým sportovním aktivitám v areálech, které má VŠE k dispozici.