Tradice volejbalového turnaje smíšených týmů studentů školy měla i letošní pokračování

25. listopadu
2023

Období konce semestru studenti využili ke každoročnímu setkání ve sportovní hale VŠE Na Třebešíně při volejbalovém turnaji smíšených týmů. Uskutečnily se turnaje ve dvou výkonnostních kategoriích. V letošním roce bez spolupráce se společností KPMG, které děkujeme za podporu při předcházejících ročnících.

Výsledky – nižší výkonnost

Výsledky – vyšší výkonnost

Reportáž o turnaji z pohledu vítězů kategorie nižší výkonnosti:

Dne 25. listopadu jsme se opět po roce sešli na Třebešíně, abychom poměřili své síly s ostatními studenty VŠE ve volejbale. Letos se turnaj bohužel pořádal bez sponzora, avšak to, ani brzké vstávání nás neodradilo a těšili jsme se na přátelskou atmosféru a kvalitní volejbal.

V rámci nižší kategorie se nás zúčastnilo osm týmů, jenž bylo rozděleno do dvou skupin po čtyřech, kde hrál každý s každým. Hrálo se na dva vítězné sety do 25.

V prvních dvou zápasech jsme se stále ještě na hřišti hledali a snažili se vylepšit úspěšnost našich podání. Avšak tato překážka nás příliš nerozhodila a úspěšně jsme oba zápasy vyhráli 2:0. Následoval poslední zápas ve skupině, jenž jsme s přehledem vyhráli. Ve skupině jsme skončili na prvním místě bez jediné porážky se skóre 6:0 na sety. Nezbývalo nám tedy nic jiného než počkat, až se dohrají zbylé skupinové zápasy.

Následně jsme podle umístění byli rozřazeni do dvou nových skupin, kde se již rozhodovalo o finálním umístění. První dva z obou základních skupin hráli o 1.- 4. místo a spodní dva o 5.- 8. místo. Skupiny byli již znatelně vyrovnanější, a tak jsme si mohli užít o to napínavější zápasy.

S novou skupinou jsme navázali, tam kde jsme skončili a drželi se výher 2:0 na sety. Čekal nás už jen poslední zápas a podle předchozích výsledků bylo jasné, že se rozhodne, kdo bude první a kdo druhý. Bylo to velice vyrovnané, a dokonce to i vypadalo, že budeme muset jít do tiebreaku. Avšak ke konci štěstí stálo více na naší straně, a tak jsme si urvali i druhý set s rozdílem dvou bodů. Bez jediného prohraného setu, úspěšně bereme první místo. Děkujeme za organizaci a těšíme se na příští rok.

Za tým Vysoký Jalovec – Vojtěch Burket (FIS)

Reportáž o turnaji z pohledu vítězů kategorie vyšší výkonnosti:

Tradiční turnaj KPMG Fit cup byl letos nahrazen Turnajem smíšených družstev. Na první pohled by se mohlo zdát, že došlo pouze ke změně názvu, avšak tato změna s sebou nesla něco, co pocítily žaludky všech účastníků turnaje. Letos totiž nebyly přidělovány všemi milované bagety a jiné dobroty. Toto pak způsobovalo nájezdy nepřipravených účastníků na svačiny ostatních.

Jako každý rok byl o turnaj velký zájem a kategorie vyšší výkonnosti se rychle naplnila. Na poslední chvíli sice odpadl jeden z týmů, ale i tak se turnaje zúčastnilo 8 velice kvalitních týmů dychtících po vítězství.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Z každé skupiny postupovaly dva týmy, které pak bojovaly o první čtyři příčky turnaje. Zbylé týmy poměřily své síly v takzvané „bažině“. Vzhledem k nabitému programu hrály některé tymy bez větších přestavek, a tak kromě zkušeností hrála důležitou roli únava.

Pomyslné finále si zahrál mladý tým Čochtanů proti již ostřílenému týmu Seniorů, který měl zálusk na zisk dalšího titulu. Byl to velice vyrovnaný a napínavý zapas, avšak únava a věk Seniorů byl letos proti nim. Touha po prvním vítězství Čochtanů byla větší než u soupeřů, a tak dosáhli touženého prvního místa.

Vítězové si letos odnesli pouze jednu cenu, avšak tu nejcennější, a to psaní tohoto článku, díky kterému získali možnost zapsat se do historie volejbalu na VŠE.

Závěrem bych chtěl jménem všech zúčastněných poděkovat za organizaci turnaje a těšíme se na příští rok.

Za tým Čochtanů Tomáš Urban (FFÚ)

Fotogalerie:

Tradice volejbalového turnaje smíšených týmů studentů školy měla i letošní pokračování