V 9. ročníku Volejbalové ligy VŠE dominovaly reprezentační týmy mužů i žen fakulty financí a účetnictví

14. června
2022

Letošní ročník proběhl na vítězné vlně vítězstvím týmů mužů i žen fakulty financí a účetnictví z předcházejících ročníků.

Na úspěchu mají zásluhu i studenti nižších ročníků, kteří tým posílili hned v začátku studia a přispěli ke zkvalitnění sportovní oblasti vysokoškolské soutěže.

Týmům všech fakult je nutno poděkovat za aktivní účast a přejeme, aby pro následující ročník se podařilo na některých fakultách doplnit hráčské kádry a mohlo být navázáno na úspěšné předcházející ročníky.

Za organizaci soutěže – J. Boštička, CTVS VŠE

Výsledky 9. ročníku naleznete zde.

 

Za tým žen – Bc. Tereza Krausová

Po koronavirové éře FFÚ opět dominuje

Současně se zahájením akademického roku 2021/2022 se na VŠE vrátil i volejbal, a s ním již 9. ročník Volejbalové ligy VŠE. Po nepříjemném období koronaviru a dlouhých prázdninových měsících toužili všichni volejbalisté ukázat, co v sobě mají, a předvést své fakulty v co nejlepším světle. Zimní semestr se nesl v obavách z další vlny pandemie koronaviru, ale modlitby byly naštěstí vyslyšeny a ligu se podařilo odehrát celou.

Ženy dokázaly poskládat týmy za každou fakultu, a devátý volejbalový ročník proto sliboval vyrovnané a atraktivní zápasy. Jednotlivá utkání se nesla v přátelském duchu, ale na hřišti šly všechny zdvořilosti pryč. Bojovnost a chuť vítězit byla patrná v každém utkání, hráčky nechávaly na hřišti vše. Svou roli jako jeden z favoritů na vítězství ovšem potvrdilo družstvo FFÚ, které se ztrátou pouze dvou setů, o které je připravily týmy FMV a FIS, suverénně ovládlo podzimní kolo Volejbalové ligy a připravilo si tak půdu pro jarní kolo v letním semestru, které si nakonec podmanilo podobným způsobem. Ukořistit silnému týmu FFÚ alespoň set se tentokrát podařilo družstvům FMV a FPH. V bodovém hodnocení jarní části ligy vítěznému týmu šlapalo na paty družstvo FPH, které jen těsně skončilo na druhém místě. Celkové hodnocení 9. ročníku tedy ovládl tým FFÚ, druhé místo nakonec získal tým FMV a třetí místo vybojoval tým FPH. Sezóna byla zakončena milým setkáním s panem děkanem prof. Ing. Petrem Musílkem, Ph.D. a předáním upomínek na sezónu 2021/2022. Všichni se již ale těší na sezónu nadcházející, která jistě přinese skvělé výkony a atraktivní volejbal.

 

Za tým mužů – Josef Firon

Po více než roční pauze způsobené pandemií Covid – 19 došlo opět k obnovení Volejbalové ligy VŠE, která se konala tradičně jako každý rok ve sportovní hale na Třebešíně. V posledních ročnících se již podařilo týmu z fakulty financí a účetnictví několikrát zvítězit, a proto bylo naším cílem na předchozí úspěchy navázat.

Na úvod zimního semestru nás čekal tým z fakulty mezinárodních vztahů, kde jsme zvítězili 3:0 a uhráli první cenné tři body. Na vítězné vlně jsme se drželi i proti týmům z národohospodářské fakulty a dále i proti týmu z fakulty informatiky a statistiky. Vždy se hrály velmi těsné zápasy, ale náš tým měl pokaždé v koncovkách setů navrch. Vítězná šnůra byla přerušena zápasem proti podnikohospodářské fakultě, do kterého jsme vstoupili porážkou v prvním setu, následně jsme dokázali v druhém setu otočit stav na 1:1. Třetí rozhodující set ukázal kvalitní volejbal ze strany obou týmu, ale bohužel jsme prohráli nejnižším možným rozdílem, tedy 25:27. I přes jednu prohru jsme se stali vítězi zimního semestru s celkovými 10 body.

Do letního semestru jsme vstupovali s cílem udržet první místo v tabulce. V prvním zápasu proti týmu z FIS jsme získali tři body a následně oplatili porážku týmu z FPH ze zimního semestru. V předposledním zápase sezóny proti skvěle hrajícímu týmu z NF jsme utrpěli první porážku letního semestru a to 1:2. V závěrečném zápase proti týmu z FMV jsme potvrdili roli favoritů a zvítězili 3:0 a udrželi tedy celkové první místo.

Sezónu jsme zakončili společným slavnostním setkáním s panem děkanem prof. Ing. Petrem Musílkem, Ph.D.. Za celý tým bych rád poděkoval panu děkanovi za milé pozvání. Především velké poděkování patří celému týmu z FFU za úspěšně odehranou sezónu a za čas, který jsme mohli volejbalem strávit. Dále všem ostatním týmům za účast ve volejbalové lize a také panu PeadDr. Boštičkovi za skvělou organizaci a možnost ligu odehrát. Věřím, že se všichni společně sejdeme v dalších ročnících.

V 9. ročníku Volejbalové ligy VŠE dominovaly reprezentační týmy mužů i žen fakulty financí a účetnictví