Po vynucené roční pauze se na palubovku třebešínské haly vrátil KPMG turnaj

27. listopadu
2021

Turnaj se uskutečnil za zpřísněných epidemiologických podmínek. Studenti, účastníci turnaje tyto podmínky akceptovali a s aplikací Tečka neměl nikdo problém. Uskutečněný turnaj smíšených týmů byl přínosným zpestřením volejbalových aktivit pomalu končícího semestru. Turnaj proběhl v příjemné společenské a sportovní atmosféře. I v letošním roce opět ve spolupráci se společností KPMG, které děkujeme za zajištění občerstvení, poskytnutí triček s logem KPMG Fit Cup všem zúčastněným a předání cen vítězům.

Věříme, že příští rok bude možnost v tradici pořádání turnaje pokračovat.

 

Výsledky – nižší výkonnost

Výsledky – vyšší výkonnost

 

Zhodnocení turnaje z pohledu vítězů kategorie nižší výkonnosti:

V sobotu 27.11. se odehrál další ročník KPMG Fit cupu. Pro nás, jakožto nižší výkonnostní kategorii, byl začátek naplánován na osmou hodinu ranní. Ten den ovšem prvně přes noc mrzlo a nám nastaly komplikace. Naše členka Kiki Kunická nám 20 minut před nástupem píše, že jí zamrzly dveře od auta a nemůže se dostat dovnitř. Hodila očko na náhodného kolemjdoucího s pejskem, a ten ji pomohl auto rozmrazit. Po nějaké době neúspěchu se Kiki pán zeptal, jestli určitě auto klíčkem odemkla. Problém byl nalezen! Ale ani tento menší pozdní příchod nás nerozhodil.

Prezentace týmů začala v osm hodin u vstupu do haly na Třebešíně, kde jsme se poctivě s respirátory podrobili kontrole Tečky a registraci týmu do turnaje. Následně jsme si u sponzora turnaje KPMG vyzvedli pochutiny a turnajová trička, za což jim moc děkujeme.

Turnaje se zúčastnilo celkově 8 týmů. Byli jsme rozřazeni do dvou skupin, kde jsme hráli každý s každým. V prvním zápase jsme se utkali s týmem „Na prvním místě“. Tady jsme se chtěli hlavně rozehrát a zjistit naše ideální rozestavení, což se nám taky povedlo. Daniel Železný si s Danielem Petrtýlem pěkně sedli u sítě a sázeli tam jeden bod za druhým. Bylo to něco jako brácha na bráchu nebo spíš tedy Dan na Dana… Dále jsme se ve skupině utkali s týmy Šupitopresto a Noname to Lose. Tady jsme už začali úročit naše rozestavení, kdy Rosa Ovesná se výborně zorientovala na síti a dokázala vytáhnout nejeden špatný odraz od sítě. S oběma jsme si celkem hravě poradili v poměru 2:0 na sety.

Na finále došlo hned po dohrání třetího zápasu, kde jsme se utkali s vítězem druhé skupiny. Tento tým hrál pouze ve čtyřech hráčích a my jim i zpětně smekáme klobouček. Byli velmi dobře takticky připraveni. Sbírali jak smeče, tak dlouhé balony do rohů a celkově jejich tým působil velmi klidně a vyrovnaně. My jsme byli nuceni sáhnout k taktické změně a přestali jsme točit naše nahrávačky. Díky tomu se ocitla naše třetí zástupkyně něžného pohlaví Majda na smeči, kde si to po nějaké době sedlo a ukázala nám, jaký má v ruce kanón. Nakonec jsme zvítězili i ve finále v poměru 2:0.

Vyhlášení proběhlo velmi rychle, abychom se stihli minout s další skupinou. K první místu jsme dostali všichni hráči dárkovou taštičku od KPMG a velké šampaňské, které si po velmi vyrovnaném souboji ve hře „kámen, nůžky, papír“ odnesla domů Majda pro svého přitele, aby mu šlo psaní diplomové práce od ruky. Nesmím zapomenout ani na pohár, který mi hned rozzářil oči. Bohužel nám byl po fotce z rukou odebrán a já se cítil, jako když seberete dítěti jeho hračku, nebo politikovi ve sněmovně jeho slovo.

Chtěli bychom poděkovat organizátorům turnaje, protihráčům, a i panu doktoru Boštičkovi, který se nenechal zhoršující se situací odradit a dopřál nám tento volejbalový svátek!

Za tým Plný blok Martin Kafka (FIS)

 

Zhodnocení turnaje z pohledu vítězů kategorie vyšší výkonnosti:

Minulý rok se kvůli pandemické situaci KPMG fit cup nekonal, o to více jsme se na něj letos všichni těšili. Ačkoliv každý účastník musel projít řádnou letištní kontrolou, nakonec jsme všichni bez problému nastoupili na palubu a turnaj mohl za dodržování veškerých opatření začít. Turnaj vyšší výkonnosti letos startoval opět na čas ve 14:00:00. Týmy ve složení 3 silných chlapů a 3 něžných dam byly rozděleny do tří skupin po třech. Během toho, co se odehrávaly první zápasy ve skupinách, tak si každý student mohl vyzvednout svačinku a tričko od sponzora turnaje KPMG. Zápasy ve skupinách byly vyrovnané a bylo se na co dívat, avšak ze skupiny mohl postoupit vždy jen jeden tým. Skupinové zápasy se bohužel neobešly bez pár podvrknutých kotníčků. To se dotklo i našeho týmu 5+1 Zelených, když důležitá opora bránící naše území nad sítí, špatně doskočila. Došlo tedy ke střídání a Honzu Petrů vystřídal náhodný kolemjdoucí – Matěj Drahokoupil. Honza nás však po zbytek turnaje nepřestal podporovat z polohy ležmo. I přes toto střídání jsme se probojovali mezi tři nejlepší týmy, spolu s týmem Skládačky a Zelená se sama nevypije, ani krvesaj. Ani skvělé výkony v obou zápasech, nestačily mláďátkům z týmu Skládačky na boj o putovní pohár. Finále se tak odehrálo mezi týmy Zelených, které dospělo až do napínavého tiebreaku, kde poslední balón padl ve prospěch 5+1 zelených. Tedy víc zelených, líp zelených. K večeru tak došlo na vyhlášení, kde nejlepší týmy byly oceněny dary od sponzora turnaje KPMG. A tímto bych jim za všechny studenty chtěla poděkovat, za veškeré věci, kterými nám obohacují turnaj. A v neposlední řadě děkujeme panu Boštičkovi, který s námi má stále ještě trpělivost.

Za tým 5+1 Zelených Ivana Kaňková (FFÚ)

Po vynucené roční pauze se na palubovku třebešínské haly vrátil KPMG turnaj