Letošní KPMG turnaj se opravdu vydařil

30. listopadu
2019

Závěr semestrálního volejbalového programu je každoročně spjat s organizací turnaje smíšených týmů. V letošním roce opět ve spolupráci se společností KPMG. Turnaj se uskutečnil ve sportovní hale VŠE Na Třebešíně a studentské týmy měly možnost se přihlásit ve dvou výkonnostních kategoriích. Turnaje nižší kategorie se zúčastnilo dvanáct týmů ve složení tři děvčata a tři muži a kategorie vyšší výkonnosti deset týmů opět ve složení tři děvčata a tři muži. Turnaj proběhl v příjemné společenské i sportovní atmosféře a první tři týmy byly odměněny společností KPMG věcnými cenami. Všichni účastníci obdrželi trička s logem KPMG Fit Cup.

Výsledky – nižší výkonnost

Výsledky – vyšší výkonnost

Zhodnocení turnaje z pohledu vítězů kategorie nižší výkonnosti:

Když se ráno 30. listopadu spustila lehká sněhová nadílka, mnohé z nás to nechalo v posteli o něco déle. Tím také začal již tradiční turnaj smíšených družstev KPMG v hale na Třebešíně. Opozdilců nebylo málo a zastupující organizátorka Káča Pokorná vyháněla týmy přímo ze šaten, aby byli co nejdříve připraveni dole na palubovce.

Na začátek proběhlo probouzení některých členů týmů, seznamování s pravidly, očekávaný příděl jídla a pití od sponzora turnaje KPMG a mnohými milovaný zvuk při otevírání prvních plechovek  jablečných moštů. A pak už ten očekávaný turnaj začal. Do nižší výkonnosti se přihlásilo celkem 10 týmů, přičemž náš tým byl mezi posledními a poskládaný na poslední chvíli, ale co bychom pro Luboše neudělali.

Hrálo se na 3 hřištích po 4 týmech, kde se následně vítězné týmy utkaly o bednu. Finále bylo ve znamení ,,Dělejte, vám to hrozně trvá‘‘. Jako první jsme se utkali s týmem Bagety, se kterým jsme remizovali. Pod časovým pressem a lehké buzerace z organizační strany jsme nemohli hrát tiebreak a rozhodlo se na konci podle počtu vzájemných bodů. Poté se utkali Bagety a Za pět dvanáct, také nerozhodně. Takže nám zbývalo jediné, vyhrát 2:0 nad Za pět dvanáct a jít si pro ten XXL „Moet“ za 1.místo. Tým už tedy s pomyšlením na výhru a zakončení dopolední části turnaje začal trochu hrát, Radim složil pár balónů, ale nebejt úžasných náher od naší Anetky, bůhví jak by to dopadlo..

Lehká šikana ještě na závěr pokračovala od zastupující pořadatelky, kdy nás chtěla okrást o naše těžce vydřené první místo a chtěla nás dát na třetí. Nedali jsme se tak snadno a mohli jsme se tak vyfotit s pohárem a pořádně oslavit naše výkony. Děkujeme tak sponzorovi, přítomným i nepřítomným pořadatelům a už teď se těšíme zase na příští rok.

Za tým Buchty v páře Luboš Vocásek a Aneta Macková

 

Zhodnocení turnaje z pohledu vítězů kategorie vyšší výkonnosti:

Jak je již pro všechny známé, volejbal na VŠE se řadí mezi jednu z nejoblíbenějších aktivit studentů. Nejen zahraniční výjezdy nebo každotýdenní fakultní zápasy tak i každoroční mixový turnaj KPMG pojí ekonomické studenty dohromady.

Tento rok jsme se sešli 30.11.2019 znovu na Třebešíně. Vyšší výkonnost měla ten luxus se vyspat do růžova, protože turnájek nám začínal až ve 14:00. I přes pozdní začátek se ale opozdilci našli a to i v našem týmu. Proto jsme první zápas zahájili ve složení čtyři holky a dva kluci. I přes oslabení o jednu mužskou část týmu jsme první zápas ve skupině vyhráli. Soupeři se natolik zalekli holčičí převahy, že se z naší čtyřčlenné skupiny stala tříčlenná.  Jak jsem již zmínila, turnaj se hrál na systém skupin. Skupiny byly tři a to dvě po třech týmech a jedna po čtyřech. Během toho, co se odehrávaly zápasy ve skupinách byli všichni studenti obdarováni výbornou svačinou a tričkem od sponzora turnaje KPMG.

Pokud se zaměříme na cestu turnajem vítězného týmu, tak to nebude těžké. Poté, co bez co bez jediné prohry vyhráli základní skupinu, dostali se do skupiny prvních tří týmů, které mohly bojovat o medaile. Mezi tyto týmy se řadily 5+1, Ne tak rychle a zuřivě a náš tým Neřízená střela. V první skupině se v průběhu nic nezměnilo oba zápasy vyhráli bez jediného zaváhání a tímto, někteří členi týmů obhájili vítězství. Na druhém místě se umístil tým 5+1 a na bronzovou medaili si odnesl tým Ne tak rychle a zuřivě. Musíme dodat, že oproti ostatním týmům jsme měli tu výhodu jedné hráčky navíc, proto jsme mohli naši sestavu více kombinovat. A to možná byl ten hlavní faktor, který naše soupeře vyděsil.

Za všechny účastníky turnaje bych chtěla moc poděkovat sponzorovi KPMG a panu Boštičkovi, který se za námi po dlouhé nepřítomnosti přišel podívat a povzbudit. Další velké dík patří studentce Kačce Pokorné, která tento rok zaskočila za pana Boštičku, vzala si organizaci na triko a zvládla to s přehledem.

Za tým Neřízená střela Tereza Francová

 

Letošní KPMG turnaj se opravdu vydařil