Beachvolejbalová reprezentace VŠE vybojovala skvělé výsledky na ČAH 2019

26. června
2019

Poslední volejbalová akce pro školní rok 2018/19 je za námi. Beachvolejbalový turnaj Českých akademických her 2019 se konal znovu na Sokolském koupališti v Brně. Započal v úterý 25.6. a semifinálové zápasy se dohrávaly ve středu 26.6. V turnaji měla VŠE početné zastoupení mužů i žen. Obě kategorie hrály systém pavouka 24 týmů.

Ženy: Tento rok reprezentovaly VŠE čtyři dívčí páry. Nejúspěšnějším párem se stala dvojice Barča Adamčíková a Šárka Dostálová, tento pár měl tu čest reprezentovat VŠE už po několikáté a letos se jim konečně zadařilo a vybojovaly bronzovou medaili. První den proklouzly bez zaváhaní a bez jediné prohry se dostaly do semifinále. Druhý den nezačal úplně růžově a bohužel v semifinále podlehly plzeňskému páru(vítězky). Boj o třetí místo si zopakovaly s párem z předešlého dne a po napínavém tiebreaku vybojovali v barvách VŠE bronzovou medaili. Ostatní páry také stojí za zmínku. Pár Niky Křišťanová a Terka Francová se také probojovali do druhého dne. První den ve druhém kole bohužel podlehly v tiebreaku silným soupeřkám, ale následovně se spodním pavoukem dostaly až do druhého dne. Ve středu jejich výkony bohužel nestačily na postup do semifinále, takže po prohře v tiebreaku proti nejstarší účastnici turnaje skončily na krásném pátém místě. Pro páry Barča Layerová, Marta Hnízdová a Niky Bračíková s Ivkou Kaňkovou bohužel skončil turnaj už v úterý, ale i tak jejich výkony stojí za vypíchnutí. Všechny čtyři VŠE páry předvedly skvělé výkony.

Muži: Tento rok vezou naši kluci všechny tři medaile. Páry, které skončily na stupni vítězů byly vždy kombinací kluků z různých škol, ale v každém případě jeden hráč z páru byl reprezentant naší školy. První místo znovu obhájil Ondra Rédl (VŠE) spolu s Kubou Válou (ČVUT) . Kluci neprodělali za celé dva dny ani jednu prohru. Dá se říct, že turnajem dočista propluli. Ve finále se utkali s dalším úspěšným párem, který se skládal z Kuby Krause (VŠE) a Dominika Wallishe (UK). Pro Kubu a Dominika to byla první prohra za celý turnaj. Proto hodnotím jejich výsledek velmi kladně. Bronzovou medaili nám z Brna přivezl Kuba Jarošík (VŠE) s jeho spoluhráčem Ondrou Lopatou (JČU). Kluci první den prohráli již se zmiňovaným párem Kuby Krause a Dominika Wallishe a tím spadli do opravného pavouka. Nenechali to ale náhodě a do semifinále se stejně probojovali. Boj o postup do finále bohužel prohráli s vítězi. I navzdory vedru vybojovali třetí místo. Čtvrtý pár Štěpán Hlaváček a Tomáš Dvořáček, který byl stoprocentní VŠE se bohužel do druhého dne neprobojoval. Stejně jako u dívek všechny čtyři týmy předvedly skvělé výkony a zařídily mimořádnou podívanou na kvalitní beachvolejbal.

Ženské i mužské páry nebojovaly jen s těžkými soupeři, ale i s vysokými teplotami. Hlavně poté, co pořadatelé zakázali klukům hrát bez triček. Sokolské koupaliště v Brně, ale zařídilo skvělé podmínky pro všechny hráče. Tomu napomohla i sama přehrada. Medailistům gratulujeme! Věřím v to, že příští rok bude reprezentace VŠE na ČAH ještě úspěšnější. Děkujeme našemu vedení školy, že nám dává možnost v takto hojném počtu VŠE reprezentovat. Budeme se snažit vše vrátit našimi úspěchy v následujících letech.

Tereza Francová, FMV

Beachvolejbalová reprezentace VŠE vybojovala skvělé výsledky na ČAH 2019