Euromasters – opět! A opět pohár pro VŠE!

30. listopadu
2011

I tento rok se konal v německém Koblenz, pod záštitou WHU – Otto Beisheim School of Management  Vallendar, největší turnaj evropských ekonomických univerzit. A i tento rok vyslalo CTVS VŠE výpravu, aby reprezentovala naší školu ve volejbale. Studenti univerzit mezi sebou soupeří ve sportech, jako je volejbal, fotbal, basketbal ale i například veslování, jízda na divokém býku či soutěž roztleskávaček. 

Každá škola se vždy také snaží, aby s sebou přivezla co největší skupinu fanoušků. Je opravdu parádním zážitkem pozorovat, jak se vytváří týmový duch, jak se každá škola snaží ukázat, že je právě z této školy, jak se navzájem podporují, či jak vymýšlejí sestavy, transparenty, či vyrábějí obří sochu zebry jako maskota, a to jen proto, že chtějí podpořit svojí školu.

VŠE reprezentovalo pár odvážlivců, kteří se vždy snaží uspět ve volejbalovém turnaji. A i když naše výprava byla nejmenší ze všech, tak uspěla i bez podpory vlastních roztleskávaček. Z turnaje EUROMASTERS 2011 jsme přivezli třetí místo! Osudným zápasem se stal zápas semifinálový, kde jsme podlehly družstvu univerzity z Belgie, a bohužel jsme přišli o finále. Tato prohra nás hodně mrzela, neboť se nám to samé stalo i loňský rok, kdy nás v semifinále také vyřadila Belgie. Rychle jsme se ale vzmužili a boj o třetí místo jsme si už utéct nenechali, takže jsme přeci jen domů přivezli pohár.

Celá akce byla opět podpořena také společenskými akcemi. Party na EUROMASTERS jsou opravdu legendární. Letos jsme například protancovali noc ve vypuštěném bazénu v areálu starého aquaparku. A aby ty party ještě víc za něco stály, tak na každý den je vyhlášeno jiné téma. Letos se tyto oslavy nesly v duchu Hollywoodu či Punku.

Takže turnaj to byl opravdu povedený, ať už díky sportovnímu úspěchu, ale také díky skvělé partě lidí a srandě, kterou jsme si tam užili.

Bohužel tento ročník turnaje byl pro mnohé z nás již poslední, tak tímto vyzývám vás mladší J, abyste vzali svoji partu a jeli na EUROMASTERS zkusit úspěch třeba i v jiném sportu než ve volejbale. Turnaj opravdu stojí za to (a já vím, o čem mluvím, protože jsem na tom turnaji byla už po páté).

Bc. Barbora Kašpárková (NF)

Euromasters – opět! A opět pohár pro VŠE!